9. tammikuuta 2016

Mr. Ginseng - kiinalainen kaveri

Moi! Sain Ninalta joululahjaksi palmuvehkalle kaverin - Ficus Microcarpa Ginseng a.k.a Varjoviikunan.


Varjoviikunan perushoito on sinäänsä helppoa ja aika samanlaista kuin palmuvehkalla - kastallaan harvoin, mutta runsaasti kerrallaan. Varjoviikunan juuret ovat isoja, koska se varastoi niihin vettä. Liikakastelu saa sen kuolemaan aika nopeasti. Varjoviikuna ei saa olla keskipäivän Auringonvalossa, mutta se ei pärjä 24/7 varjossakaan.Varjoviikuna viihtyy parhaiten aamu- ja iltapäiväauringossa, ja huonelämmössä koko vuoden. Kuten kaikkien kukkakaupasta ostetuttujen kasvien, pitää myös varjoviikunan ruukku vaihtaa isompaan. Varjoviikunan multakin suositellaan vaihtamaan. Ruukun vaihtaminen ei ole hankalaa (olen tehnyt sitä about 10 kertaa), mutta multaa en ole koskaan kokonaan vaihtanut. Ongelmana ovat yleensä juuret, joiden kanssa pitää olla erittäin varovainen ettei niitä vahingoittaisi, mutta varjoviikunan juurien pitäisi olla jämäkkäitä ja kestäviä. En vielä tiedä otanko sen riskin ja vaihdan mullan tai laitan vain isompaan ruukkuun. Ruukun ja mullan vaihtaminen suositellaan tehdä keväällä, kun lumi on sulanut (mä vähän kiirehdin palmuvehkan kanssa, mutta se on pärjännyt oikein hyvin uudessa ruukussa). Laitan keväällä blogiin opetusvideon ruukun/mullan vaihtamisesta. ;)


Mitä palmuvehkalle kuuluu?
Jos et ole lukenut palmuvehkan (ja kasvilampun) blogitekstiä, niin tässä se on: http://uniikkiaelamaa.blogspot.fi/2015/12/kasvilamppu-palmuvehkalle.html

9. Tammikuuta

Laitoin sen ennen pakkasen tuloa isompaan ruukkuun, koska vanha muoviruukku jäi älyttömän pieneksi yhtäkkiä. Olin ajatellut vaihtavan sen vasta keväällä, mutta luulen ettei kukka olisi voinut hyvin niin kauan pienessä ruukussa. Palmuvehkaa ei näytä haittaavan ollenkaan, että kiirehdin ruukun vaihtamisen kanssa ja se näyttää paremmalta kuin koskaan. Kolmesta pienestä varresta on jäljellä enää yksi - toinen on jo isompi kuin muut varret ja kolmas saavuttaa "aikuisen" koon parissa viikossa. Huhhuhh, tuntuu että kasvilampusta on ollut enemmän hyötyä kuin luulin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti