18. joulukuuta 2015

Itsetehtyjä joululahjoja

Helpointa jouluna on ostaa lahjoja, mutta itsetehdyt lahjat ovat yleensä hienompia ja halvempia. Tosiaan nyt on ainoastaan 6 päivää jouluun, niin voi tulla vähän kiire, jos aiot suunnitella isompaa projektia lahjaksi. :) Hyviä lahjavinkkejä:

Valokuva tai maalaus
Jos lahja saa viivästyä, tulosta kuvaamasi valokuva, tai jos olet hyvä maalaamaan/piirtämään, kannattaa aloittaa nyt.


Matto
Tämä on vähän isompi projekti, mutta pienen maton pystyy virkkaamaan päivässä! Maton ohje on tulossa huomenna (19.12) blogiin.


Kuuma alusta
Tämän pystyy virkkaamaan maton ohjeen mukaan (tulee blogiin 19.12). Käytin 7-veljestä lankaa ja 3 mm virkkuukoukkua. Viimeinen reuna on virkattu kokonaan etummaisiin silmukoihin ilman lisäyksiä, joten reuna nousee.


Kynttiläpurkit
Käytin vauvanruokien purkkeja, sekä yhtä matalaa, vähän isompaa purkkia. Lankana käytin Novitan Virkkauslankaa, ja 1,5 mm virkkuukoukkua. Ohje on sinäänsä helppo - ole luova! Pohja on pyöreä ja virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla. Kun päällyste kattaa purkin pohjan kokonaan, ala virkkaamaan "taakse", eli "ylös", eli virkkaa seuraava kierros taaempiin silmukoihin ja vähennä lisäyksiä. Kun pystyt laittaa purkin päällysteeseen, yritä virkkaa suoraan purkin päälle, joten päällysteestä tulee tarpeeksi tiukka. Tee erilaisia pylväitä, ketjusilmukoita, jätä pari virkkaamatta, tee lisäyksiä - ihan kaikkea, jotta purkki näyttäisi kivalta! Kun pystyt venyttämään päällysten purkin kaventuvalle osalle, ala kaventamaan myös päällystettä. Tee lopetus piilosilmukoilla ja piilota langanpätkä kuvioihin.



Piparkakkutalo
blogiin tulee ohje viimeistään 21.12. Nyt kannattaa tehdä piparkakkutaikina valmiiksi, sillä sen pitää olla jääkaapissa ainakin vuorokauden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti