15. joulukuuta 2015

Piparkakkutaikina

Joulut on tulossa! Eli nyt kannattaa alkaa tekemään piparkakkutaikinaa ja tässä on helppo resepti siihen :)
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia 
  • 4 tl jauhettua neilikkaa 
  • 2 rkl jauhettua kardemummaa 
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 250 g voita
  • 3 munaa
  • ~ 600 g / litra vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
* jos haluat tehdä piparkakkutalon, laita enintään 1 tl leivinjauhetta!

Laita kattilaan sokeri, siirappi sekä mausteet ja kuumenna, kunnes seos alkaa kiehumaan. Paloittele voi ja lisää se seokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.


Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen ja kaada joukkoon puolet jauhoista, johon on lisätty sooda. Sekoita kädellä, ja ala lisäämään jauhoja ~1 dl kerrallaan. Jatka, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Siitä voi jäädä vähän tahmea.


Laita taikina kelmuun ja sitten jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi.


Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy, leikkaa muoteilla kuviot, ja laita kuviot uuniin 200°C 6-9 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti